Biografie

Biografie

Pieter Bast werd op 27 April 1964 geboren te Conflans St. Honorine , Frankrijk. Op 13-jarige leeftijd begon hij slagwerk te spelen en studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.

Van 1985 tot 1988 leidde hij met succes zijn eigen kwintet “ PB – 5 “, waarmee hij verschillende prijzen won, o.a. in 1986 de eerste prijs van het NOS – Meervaart Jazzfestival in Amsterdam en tevens de solistenprijs. Sinds 2011 is hij de leider van het nieuwe “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “

Vanaf 1988 tot heden heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Eddie Bert, Urbie Green, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Fay Victor, Dick de Graaf, The European Concert Orchestra, Enrico Pieranunzi, Hugh Hopper, Amina Figarova, Pierre Blanchard, Luluk Purwanto, Paul van Kemenade en Mike Mainieri ) en hiermee concerten verzorgd in Europa, Afrika, Indonesië, het Midden Oosten en Canada.

Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 40 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen – en buitenland.

Momenteel is hij o.a. met de volgende groepen op tournee: Pieter Bast E.S.P. Quintet, Guus Tangelder Big Band & Marnix Busstra Band

Als docent slagwerk is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, België, Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch en Factorium Tilburg.